Direktlänk till inlägg 19 april 2010

Kivik - Östra Torp 1-1

Av Anders - 19 april 2010 16:31

Årets första bortamatch spelades lååångt borta. Från planen som låg ganska nära havet kunde man se Tallin vid horisonten.....


Jag började på bänken och det gynnar denna blogg eftersom man har ett vidare perspektiv över vad som händer i matchen. Östra Torp för matchen i första halvlek och vi borde ha gjort minst ett par mål medan Kivik inte har ett enda avslut av kvalité. Bland annat har Bassi ett genombrott som hade kunnat bli farligare än det blev om han bara fattat att han skulle gått rakt på mål. Nilsson har ett friläge men är inte vän med bollen (planen) så det hela rinner ut i sanden trots att målvakten snubblar till. Filip Zahn gör i alla fall 0-1 och springer därmed upp i skytteligaledning.


Jag blir med 10 minuter kvar av första halvlek inbytt istället för Marklund som har skoskav!!?? och vi pressar konstant Kiviks något tröga försvar. Dessvärre blir det inte fler mål i första halvan av matchen. 

I pausvilan visar det sig att Marklund tejpat om sitt skavsår och därmed är fit for fight igen så det blir till att dra på sig överdragsbyxorna igen.


Andra halvleks första 20 har jag inte så himla bra koll på eftersom jag värmde bakom Sonesson i målet, men jag såg ett Kivik som inte tänkte vika ner sig bara för att de låg under. Man var oerhört kompakta på mittfältet och hade viljan att vara först på bollarna.

De riktiga farligheterna uteblev ändå ganska länge och det som skapades i andra halvlek var oftast på frisparkar. Märta har en frispark från vänster som tar i insidan av höger stolpe (från oss sett) och studsar ut.


Giis blev inbytt med 20-25 kvar skulle jag tro (har inte riktigt koll på tiden)och dessvärre uträttar han väl inte så värst mycket nyttigheter. Enstaka vunna nickdueller på mitten, men i övrigt en ganska intetsägande insats.


Kiviks kvitteringsmål kommer självklart på frispark eftersom det i andra halvlek tydligen var lättast att skaffa sig lägen på det viset. Bollen tar i muren och ställer Sonesson som är på väg åt ena hållet när bollen retfullt studsar in i andra sidan av målet. Jag vet inte riktigt vem bollen tog på men om det är någon som vill ha ett minusmål på kontot så går det bra att krypa till korset ;)


Det blev mycket tjongande från vårt håll och hade vi bara låtsats att det var kvadraten vi spelade så hade vi antagligen vunnit matchen eftersom vi egentligen är så pass mycket bättre än i lördags. Långa bollar på två forwards som Nilsson och Zahn är inte att föredra. Vårt mittfält var inte alls med i spelet, och då är det lätt att spela tjongspelet som alla hatar, men som är jävligt enkelt att utföra.


----------------------------------------------


Stora kalkugnen

Veckans utmärkelse i form av en stor kalkugn går till Åhus som nästan alltid är rätt placerad. Betyder mycket för vårt försvar!


Lilla kalkugnen

Jag vet inte hur många korvar det grillades på kiviks arena men det var säkert ett hundratal. Hälften åts av vår massör Tomme.. För detta får han veckans lilla kalkugn


Denna vecka ska det sågas... 3/4 av backlinjen har nu skrapat ihop 2 gula kort på två matcher och det är inte bra. Det är alldeles för nära avstängningar... En glidande försvarare står fel från början och missar man glidningen (inflygningen) så får man kort..... Så är det bara!!





Festina Lente




 
 
Ingen bild

Manne

19 april 2010 17:33

inbytt-utbytt-inbytt starkt jubbat...

 
Ingen bild

Åhus

19 april 2010 19:45

Klockren analys Giis

 
Ingen bild

Mini

19 april 2010 23:12

-1 i seriesammanhang då...

 
Ingen bild

Mattsson

21 april 2010 20:52

Antar att sågningen var till mig..

 
Ingen bild

giis

21 april 2010 22:44

Sågningen var till alla de 3 försvarare som riskerar avstängning snart.. Ge nu fan i att ta gula kort i samma match så är ni snälla!!!

 
Ingen bild

Mattsson

22 april 2010 17:14

Man är kanske inte bra på något annat giis lilla :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 19 juni 2010 11:12

I tisdags var det åter igen en vardagsmatch och denna gången var det på IFK Ystads mycket trevliga hemma-arena. Namnet på anläggningen har tyvärr ramlat bort, men någonting säger mig att det är ungefär Sandskogens Idrottsplats. Om inte så föreslår ja...

Av Anders - 6 juni 2010 10:06

Östra Torp - Skivarp 1-2 Efter att ha suttit på bänken i 90 minuter mot Hammenhög borta i Hillbilly-Land så var man väl inte på bästa humör. Den efterföljande matchen mot Skivarp skulle dessutom spelas på en torsdag i ojämn vecka. Ojämna veckor ...

Av Anders - 21 maj 2010 22:45

    Ser man till tabellen så är 3-3 ett mycket märkligt resultat och ser man till matchen så är jag villig att hålla med om att det inte var helt rättvist. Visst går fotboll ut på att göra mål och bevisligen så gjorde båda lagen lika många, men s...

Av Anders - 13 maj 2010 11:39

Till en början vill jag säga att jag inte hatar någon sport, det finns bara några sporter som intresserar mig mindre.     Ishockey har aldrig varit en sport som fascinerat mig särskilt mycket. Man tittar lite när det är OS och VM, men för övrig...

Av Anders - 8 maj 2010 14:19

Här kommer de senaste två matcherna !! Dubbelt så kul alltså   Östra Torp - Liga 06  3-0   En match där vi sedan förra säsongen var medvetna om att Liga 06 är ett spelande lag som i sina bästa stunder kan rulla runt bollen riktigt bra.   ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många mål gör Anders "giis" Mårtensson i årets division 5 ???
 0
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10 eller fler
 2, men båda är självmål

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards