Direktlänk till inlägg 6 juni 2010

3 matcher gav oss 6 poäng

Av Anders - 6 juni 2010 10:06

Östra Torp - Skivarp 1-2


Efter att ha suttit på bänken i 90 minuter mot Hammenhög borta i Hillbilly-Land så var man väl inte på bästa humör. Den efterföljande matchen mot Skivarp skulle dessutom spelas på en torsdag i ojämn vecka. Ojämna veckor jobbar jag till 22.50 så den matchen gick man miste om... Inte bra, inte bra alls


Att sen Östra Torp förlorade matchen, fick två man utvisade och ytterligare två man avstängda pga 3 gula fick man alltså bara höra om i efterhand.

För egen del betydde det att det fanns förhoppningar om att åter få vara en stund på planen i den mycket viktiga bortamatchen mot Simrishamn.


IFK Simrishamn - Östra Torp 1-4


Det snackades om att vi hade ett reservbetonat lag, men faktum är att vi har så pass många duktiga spelare i truppen att det ska mer till än ynka 4 spelare borta för att det ska vara någon fara. Dessutom tror jag att vi behöver gå runt på många spelare för att det inte ska bli sura miner och sänkt självförtroende i truppen. Är man säker på sin plats i startelvan har det genom egen erfarenhet visat sig att 100% av kapaciteten är omöjlig att uppnå.


Jag fick förtroendet från start och det blev en roll på innermittfältet. Andra spelare som fick hoppa in i startelvan  var Viktor, Jysse och Revesz. Samtliga 3 ställde upp i försvarslinjen. 


Första minuterna kommer vi lite snett in i det och det är Simrishamn som med sina bollar över framförallt Revesz hotar oss lite. Inte blir det bättre av att en Simrishamnspelare blir framspelad av Revesz, men som tur är reder vi upp den situationen. Ju längre matchen lider desto bättre känns det och jag känner ingen som helst oro för att vi ska tappa poäng.

Robin M och Oliver gör 0-1 respektive 0-2 och där är matchen i stort sett över även om Simrishamn gör en fantastisk framspelning till en framrusande blivande målskytt. 1-2 i paus


I andra halvlek har vi full koll på vad som sker och vi gör även 1-3 genom Anders Nilsson och sen 1-4 genom Viktor som nickar in en hörna.

Klasskillnad var namnet och 1-4 är minst sagt fullt rättvist.

Ett jävla jobb låg bakom en mycket bra laginsats. Alla jobbade för varandra


Personligen är jag mer än nöjd med min egen insats. Ett jobb med inriktning på försvarsspelet på mittfältet passar mig som handen i handsken. Visserligen har Simrishamn en enorm plan med stora ytor att täcka av, men alla skötte sig utmärkt


Lilla kalkugnen:

Dagens kalkugn av modell mindre går till mig själv. Jag är kanske inte bästa personen att bedömma hur det såg ut för egen del på planen med tanke på att mina ögon inte ser så stor del av min avlånga kropp, men det kändes som att jag var bra i alla fall.


Stora kalkugnen:

Första pris i "man of the match -tävlingen" går till Martin Jönsson. Egentligen är jag emot att dela ut detta prestigefyllda pris till någon som inte bryr sig om defensiven lika mycket som offensiven, men ibland får man lyfta på hatten för framspelningarna som kommer från hans vänsterfot. Gång på gång levererar han assist och den karaktäristiska pendeln som förekommer varje perfekt inlägg borde spelas in och spelas upp för ungdomar världen över.


-----------------------------------------


Östra Torp - Sövestad 6-0


Det sista som hände på torsdagsträningen var att vi hade vår sedvanliga samling på klubben där vi fick truppen presenterad för oss. 17 spelare uttagna och eftersom vi bara fick vara 16 betydde det att 1 spelare skulle bort. Anledningen till att ta ut 17 brukar vara att man har någon som är halvskadad och därför inte är 100% säker på att kunna spela. Förhoppningsvis var det fallet även i lördags.


Lördag morgon gick jag in och tittade på truppen på vår fina hemsida. 17 man uppsatta varav 1 målvakt 6 backar 7 mittfältare och 3 anfallare. Naturligtvis var det så att det var på mittfältet vi skulle banta bort en gubbe, det kunde man ju räkna ut ganska lätt. Något jag inte förstår är att man väljer att meddela 17:e gubben på plats ute i Smyge i anslutning till samlingen. Ett samtal på fredagskvällen eller lördagsmorgonen hade kanske varit ett bättre alternativ??


Nu är det lätt för mig att var bitter när det var jag som fick sitta bredvid (visserligen fint väder att titta på fotboll) men visst kunde det hela skötts smidigare


Jag biter ihop och kör vidare.


Match mellan toppen och den absoluta botten. Det var ingen rolig match och det påminde lite grann om en loj söndagsträning inomhus annandag jul...



På förhand var det naturligtvis så att vi visste om att Sövestad hade en förkrossande negativ målskillnad och 0 inspelade poäng... kanske därför vi fick se en orgie i missade avslut. Tar man för lätt på det så kommer det aldrig att vara helt 100.


Sövestad fick dessutom en spelare utvisad tidigt i matchen och jag tror nästan det hade varit bättre för oss om domaren hade valt att ge honom det gula.


Höjdpunkten i matchen var att vår målvakt Anders Ohlsson (som egentligen heter Olsson men som för att vara fin lagt till ett h) gjorde mål. En lång utspark som studsade över våra anfallare och deras försvarare. Målvakten skulle plocka upp bollen men lyckas med konststycket att missa bollen så att den går mellan benen på honom och rullar in i mål. Största jublet på Smygehamns IP för året utbröt.

Motståndarmålvakten hade inte en jättebra dag och senare skulle han få axeln knäad ur led av en framstormande Bassi. Förhoppningsvis var det inte så allvarligt med honom, men volymen på hans skrik påminde om pentaraggarnas bilar.


Bassi förresten.... Vem fan har lärt honom att ta ett avslut? Han påminner om Transatlanterna i ishockey. Ser han att det finns en lucka att avsluta på skjuter han allt vad hans fågelben orkar. Allt som oftast hamnar bollen utanför målets ramar. Dimper bollen ner i närheten av bassi ska det dras på volley i värsta brassestil. Lugna ner dig grabben och ta ett par tillslag till. Kanske skulle prova att slå en enkel bredsida förbi målvakten eller möjligtvis prova att springa runt honom och utnyttja din snabbhet? Visserligen provade Bassi att runda målvakten 1 gång, men det var då han krockade med honom och knäade axeln ur led. Bollen studsade som i ett flipperspel och det var bara för fågelben att rulla in bollen i tomt mål. Så många skapade chanser och så många sträckta vrister har sällan skådats. Nog om Bassi!!


3 poäng och en del plusmål på kontot var det viktigaste i den här matchen. Svårt att tagga till, men vi gör ändå vårt jobb även om det hade kunnat vara bättre.


Lilla kalkugnen: Kaj Nurmi som var avstängd senast är en av få som verkligen gör jobbet. Han löper och sliter. Det ger honom det finaste priset för dagen. Att hans frisyr i kombination med solskenet gjorde att han riskerar en svedd hjässa drar ej ner betyget!!

Stora kalkugnen:
För första gången i år fick publiken ställa sig upp och jubla. Naturligtvis är det Anders Ohlssons mål från eget straffområde jag pratar om.

Bra tryck i dojan kombinerat med en hjulbent motståndarmålvakt resulterade i vad som antagligen kommer att vara det mest minnesvärda målet 2010


-------------------------------------------------


Eftersom jag inte uppdaterat på länge så blev det en mycket lång blogg denna gång. Hoppas ni inte slutade läsa halvvägs!!





Festina Lente



 
 
Ingen bild

Robin

6 juni 2010 18:06

Vad har Sjöbos plan med vår match i Simrishamn att göra?

 
Ingen bild

Kenta

6 juni 2010 21:41

nädå,läste allt och trevligt som vanligt när du orkar skriva.

 
Ingen bild

giis

6 juni 2010 22:09

Jag ber om ursäkt Robin. Misstaget åtgärdat!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders - 19 juni 2010 11:12

I tisdags var det åter igen en vardagsmatch och denna gången var det på IFK Ystads mycket trevliga hemma-arena. Namnet på anläggningen har tyvärr ramlat bort, men någonting säger mig att det är ungefär Sandskogens Idrottsplats. Om inte så föreslår ja...

Av Anders - 21 maj 2010 22:45

    Ser man till tabellen så är 3-3 ett mycket märkligt resultat och ser man till matchen så är jag villig att hålla med om att det inte var helt rättvist. Visst går fotboll ut på att göra mål och bevisligen så gjorde båda lagen lika många, men s...

Av Anders - 13 maj 2010 11:39

Till en början vill jag säga att jag inte hatar någon sport, det finns bara några sporter som intresserar mig mindre.     Ishockey har aldrig varit en sport som fascinerat mig särskilt mycket. Man tittar lite när det är OS och VM, men för övrig...

Av Anders - 8 maj 2010 14:19

Här kommer de senaste två matcherna !! Dubbelt så kul alltså   Östra Torp - Liga 06  3-0   En match där vi sedan förra säsongen var medvetna om att Liga 06 är ett spelande lag som i sina bästa stunder kan rulla runt bollen riktigt bra.   ...

Av Anders - 28 april 2010 12:27

Det kommer bara att bli en lätt liten spegling från Blentarpsmatchen eftersom jag istället för att vara på plats gick omkring i trädgården och botaniserade bland blommor och bin.   När jag fick reda på att vi vann blev jag naturligtvis glad, men ...

Presentation

Gästbok

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många mål gör Anders "giis" Mårtensson i årets division 5 ???
 0
 1
 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10 eller fler
 2, men båda är självmål

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010
>>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards